WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Csiszer Csilla önismereti utazása a szeptemberi versenyen

Nem vagyok egy versenyzőalkat típus, ezt mindenképpen szeretném leszögezni a beszámolóm elején.

Most mégis egy élménybeszámolóval jövök a kétnapos kiskunfélegyházi WE versenyről.

Csiszer Csilla önismereti utazása a szeptemberi versenyenA versenyhelyzetektől be szoktam feszülni, mentálisan összeomlok, és teljesen dekoncentrált leszek. Aki ismer közelebbről, tudja azt, hogy ilyenkor nem jó hozzám szólni, mert egy belső feszültség lesz rajtam úrrá.
Az idei év elején egyéni célként jelöltem meg magamnak a listámon, hogy ezen szeretnék változtatni, komfort zónán kívül lovagolni verseny helyzetekben. Hiszek abban, ha tudatosan helyezem magam ilyen állapotba, akkor a mentális felkészültségem versenyről versenyre stabilabb lesz, ezzel magabiztosabbá válik a lovaglásom is.

2022-ben belevágtam az A kategória versenyzésébe, miután tavaly az E osztályt sikeresen teljesítettük. Ez a kategória igen nagy váltás volt számomra, mert vágtában kell lovagolni akadályok között. Aki próbált már WE akadályok között vágtázni, az tudja, hogy itt már igen gyorsan következnek a feladatok egymás után.

Az idei versenyfelkészülésemet Lovas Borival kezdtem meg, akinek a rengeteg türelméért ezúton is hálás köszönet jár!

A júniusi egynapos sikeres verseny után, szeptember harmadik hétvégéjén útra keltünk Kiskunfélegyházára a Fekete Lovastanyára versenyezni Üstökössel, a 20 éves lipicai lovammal. Különleges lehetőség volt, mert Petra Zoher osztrák bíró érkezett a versenyre értékelni a résztvevőket.

Röviden összefoglalva? Mélységek és magasságok, fent és lent. Egy mentális önismereti utazás. Mindenfelé volt a figyelmem, nem tudtam koncentrálni, olyan mélységben, mint ahogy szerettem volna.

Csiszer Csilla önismereti utazása a szeptemberi versenyenSűrű program volt szombaton, délelőtt a díjlovaglás részén kellett teljesíteni. A versenyzés terhe összezavart, a programban tévesztettem, de sikeresen be tudtam végül fejezni. Tanulságos volt megélnem ezt a szituációt is. Aki nem csinálja,az nem hibázik, ez volt a konklúzióm az adott pillanatban.

Szombat délután az akadálypályán lovagoltunk, amitől jobban tartottam előzetesen, hiszen nagyon gyorsan jönnek az akadályok egymás után. Ez az akadálypálya lovaglás, 66,6%-ot ért a versenyen, ami az aktuális mezőnyben a legjobb eredmény volt a kategóriánkon belül.

Mivel az eredmények összesítve voltak értékelve, ezért a díjlovaglás miatt nem tudtam indulni gyorsasági akadálypályán. Viszont egy jó lehetőség adódott arra, hogy gyakoroljak egy pályát, ezért Bori bíztatására versenyen kívül indultam az átépített gyorsasági akadálypályán vasárnap délelőtt.

Az összesítésben a 3. helyen végeztem. Az eredmény nem volt fontos, amit célul tűztem ki, és amiért mentem, azt megkaptam. Egy jó hangulatú és támogató csapatban tudtam versenyezni. A bírónő rendkívül korrekt volt, megfogalmazott egyéni jótanácsokat a további fejlődés érdekében.

Mint lovas, ajánlani tudom mindenki számára a munkalovas versenyzést, hiszen egy új lovas közösség tagja lehetsz. A fejlődés garantált, ha beleteszed a munkát a lovaglásba és a gyakorlásba. Megismerheted magadat sok új nézőpontból.

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt