WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Eredményes WE gyermek háziverseny

2018. június 3. Mokány Lovasklub

 

Június első vasárnapján került megrendezésre az Első Gyermek Working Equitation háziversenyre, a százhalombattai Mokány Lovasklub szervezésében.

A versenyt megelőzően, a meleg ellenére is lázasan folyt a felkészülés, mind a kis lovasok, mind pedig a szervező részéről. Hiszen az akadályok kialakításánál fő szempont volt, hogy gyermekek kifejezetten nekik épített, az ő méreteiknek megfelelő stílus akadálypályán próbálhassák ki magukat.

A nevezések szép számmal érkeztek versenyre, a legtöbb induló szakmai felkészítése Kovács Evelin nevéhez köthető, aki évek óta az  Ecole de Légèreté (Könnyedség Iskolája) elvei alapján foglalkozik már kezdetektől a kis- és nagyobb lovasokkal, valamint a lovakkal is. 

A versenyen Kappel Edit, a WEHUN elnöke bíráskodott.

A Gyermek I.-II kategóriában egymás után kerültek sorra a koncentráló, ügyes kis lovasok. És bizony kiderült, hogy a feladatok végrehajtása versenykörülmények között sosem egyszerű feladat, ez látszott is a résztvevő versenyzőkön, akik nagyon izgultak, hiszen sokaknak ez volt az első versenye, azonban mindannyian sikerrel teljesítették a pályát. A nehezebb akadályoknál a szép, pontos feladat végrehajtásokat, különösen a bika leküzdését pedig a lelkes közönség tapssal jutalmazta. Voltak, akik már önállóan, lépésben teljesítették a pályát, az ő próbálkozásukat az eredményhirdetés során különdíjjal is jutalmazták.

Az ebédszünetben kikapcsolódásként birkanyírást lehetett nézni, a gyermekek pedig arcfestést is kérhettek, amíg a következő versenyszámra zajlott a pályaépítés.

eredmenyh

A Gyermek III. kategóriában az versenyzőknek már önállóan, lépésben és ügetésben kellett teljesíteni a pályát, és igazán kiváló lovaglásokat láthattunk, ami bizonyítja, hogy a kl

asszikus alapokon nyugvó képzésük jó kiindulópont ebben a sportágban is. Ebben a kategóriában a lovasoknak figyelniük kellett a pálya vonalvezetésére (teljesítetlen akadályba nem lehet belovagolni), az akadályok sorrendjére és az akadályok helyes meglovaglására is. A különböző nehézségű feladatokat minden kis lovas sikerrel teljesítette, pályát sem tévesztett senki, így valóban a ló és lovas közötti összhangon, a lovasok ülésén és a segítségadásaikon múltak a pontok és helyezések.
A napot pár lelkes felnőtt versenyző részvétele zárta, akiknek szintén nem volt egyszerű dolguk és a versenyrutin megszerzése számukra is kihívás, de kitartóan leküzdötték az ak

Az eredményhirdetésre a versenyszámokat követően került sor, minden résztvevő oklevelet és szalagot kapott, a szülői összefogásnak és támogatásnak köszönhetően pedig komoly mennyiségű ajándéktárgyak kerültek kiosztásra. A szervező Mokány Lovasklub így is szerette volna motiválni a lelkes, tanulni vágyó versenyzőket a további fejlődésben.adályokat és sikerélménnyel zárták a napot.

A közös erőfeszítésnek sok mosolygós gyermek, és szülő a nap hozadéka, a hazai WE egyesület pedig jól képzett, széles bázisú utánpótlás osztállyal számolhat, a Mokány Lovasklub és oktatói jóvoltából.

Eredménylista:

Gyermek I: 
1. Tóth Dóra , 2. Enzsöl Norina, 3. Kajtár Angéla
 
Gyermek I (haladó): 
1. Györkös Vince és Nagy Csenge , 2.Vass Boglárka és Fenyvesi Alexandra , 3. Bunda Zoé
 
Különdíjas: Fenyvesi Alexandra és Szabó Réka
 
Gyermek II. 
1. Huszár Réka és Soczó Blanka
 
Gyermek III:
1. Lajos Veronika, 2. Kovács Lili, 3. Kovács Dorka
 
Különdíjas: Berente Nóra
 
WE kategória :
1. Szabó Ágnes, 2. Csiszer Csilla, 3. Bodrogi Edina
 
DSC 0048
DSC 0458
DSC 0482
DSC 0506
DSC 0575
DSC 0587
DSC 0620
DSC 0700
DSC 0738
DSC 0780
DSC 0809
DSC 0838
DSC 0855
DSC 5300
DSC 5324
DSC 5330
DSC 5357
DSC 5397
DSC 5483
DSC 5519
DSC 5543
DSC 5551
DSC 5607
eredmenyh
A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt