WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Hírek az augusztusi gyermek versenyről

Az idei utolsó gyermek versenyre augusztus 28-án került sor, Százhalombattán a Mokány Lovasklubban. A lelkes kis versenyzők mindhárom kategóriában (előkészítő, kezdő és haladó) nagy számmal neveztek, így izgalmas nap elé néztünk.

Reggel a Gyermek III. kategória díjlovas programjaival vette kezdetét a verseny, ahol nagy szép, fegyelmezett és pontos lovaglásokat láthattunk, öröm volt látni mennyivel magabiztosabban mozognak a párosok a négyszögben.
Ezt követően a Gyermek I. kategória legifjabb lovasain volt a sor, hogy bemutassák a felkészülésük eredményét, ugyan ők még nem önállóan lovagoltak, de sokaknak még nincs verseny rutinjuk, nagyon izgultak ilyen körülmények között, végül mindenki boldog mosollyal fejezte be a stílus akadálypályát.

Ebédszünetben a Do as I Alapítványtól Ferenczi Tímea és Padme, valamint Hargitai Ágnes és Zsari tartott kutyás bemutatót, ahol a Do as I tréningről, a felelős kutyatartásról esett szó. Ezen kívül láthattunk egy kis izgalmas részt mi is az a Dog Dancing, és a gyerekek kipróbálhatták milyen izgalmas a kutya asszisztált terápiás foglalkozás.
Emellett Gombásné Magyar Csilla és Luna is tartott egy kis agility bemutatót, ahol pár workinges akadályt is bevontak a feladatok közé.

Ezt követően már a gyermek II. kategória résztvevőin volt a sor, akik már önállóan lovagolva teljesítették a stílus akadálypálya feladatait, szintén nagyon izgultak a kis versenyzők, de voltak, akiket már korábban is láthattunk. A nehezebb technikai akadályoknál is magabiztosan oldották meg a feladatokat, ahol a kapu vagy akár a kancsó feladat bizony komoly kihívás, hiszen összetett képességeket kell elsajátítani ahhoz, hogy a lovas át tudja gondolni mikor mit, kell csinálnia, vagy hogyan korrigálja a lovat, ha éppen megtetszik neki a növény dekoráció.

A nap végén a gyermek III. kategória lovasaiért izgulhattunk, akiknek már ügetésben kellett teljesíteni a feladatokat. Amellett, hogy a pálya vonalvezetésére is figyelniük kellett, látható volt a felkészülés, magabiztosan lovagoltak, így nagyon erős volt a mezőny ebben a kategóriában és sok lovas esetén tapasztaltuk, hogy rengeteget fejlődtek az előző verseny óta.

Rendkívül büszkék vagyunk az utánpótlásra, hogy ennyit készültek, ilyen színvonalas lovaglásokat láthattunk.
Köszönjük a felkészítő edzők munkáját és a szülők kitartását, támogatást!

Köszönjük a helyszínnek, a Mokány Lovasklubnak, hogy ismét lehetőséget biztosítottak nekünk.
És szeretnénk megköszönni a támogatóinknak, hogy a felajánlásaikkal lehetővé tették, hogy ismét színvonalas versenyt tudtunk szervezni!

Gyermekversenyen voltunk

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt