WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Baricz Luca először külföldi bíró előtt

Múlt hét csütörtök délután elindultunk a lovammal, Globe-al a harmadik Working Equitation versenyünkre, Kiskunfélegyházára.

Baricz Luca először külföldi bíró előttKörülbelül 2,5-3 óra unalmas út után végre megérkeztünk este 9-10 felé, így Globe szerintem örömmel foglalta el ideiglenes és kényelmes lakhelyét, hogy végre pihenhessen.

Péntek reggel viszont hamar kezdődött a napunk, kicsit körbe néztünk mi hol van az ottani lovardában, majd elkezdődött az edző napunk díjlovas része, ami szerintem egész jól sikerült és szerencsére semmi nem akart minket "megenni" a fedelesben.

A délutáni akadálypálya gyakorlás során viszont már voltak kétségeim, hogy mi fog másnap történni, mennyire lesz közreműködő és segítőkész a lovam, de a végén edzői segítséggel sikerült leküzdenünk a bizonytalanságokat.

Következő nap nem volt éppen a legalkalmasabb idő a versenyzéshez, 15 perc melegítés alatt teljesen eláztunk mindketten, ráadásul Globe-nak kevés olyan pillanata volt, amikor a lába hozzá is ért a talajhoz… Aztán a mi díjlovas programunk következett, amit nem éppen ideális állapotban, tiszta vizesen kezdtünk el. Igaz, a bírói asztal szemből lószemmel egy kicsit "félelmetes" volt, de azon kívül teljesen jól ment, nagyon jó érzés volt abban a pillanatban külföldi bíró előtt olyan programot lovagolni, ami igazán jól sikerült, nagyon jó érzésem volt a négyszögben lovagolni. Lehetett volna egy kicsit jobb is, de az előforduló hibák mind rajtam múltak, Globe megtette, amit kértem tőle.

Baricz Luca először külföldi bíró előttA délutáni stíluspálya is egész jól sikerült, igaz a lovamnak kicsit "túl sok" volt a virág, de a szlalomban történt ijedtségen kívül minden akadályt úgy érzem, hogy elég jól meg tudtunk csinálni.

Végül egy 2. Helyezéssel zártuk a napot, amiért nagyon büszke vagyok Globe-ra hogy ilyen messze az otthoni környezettől is helyt tudott állni és végig tudta csinálni a feladatokat.

Továbbá nagyon hálás vagyok az edzőmnek, Lovas Borinak és anyának, hogy lehetőségem volt elkezdeni ezt a szakágat, és eljutni idáig ahol most tartok.

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt