WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Első Gyermek Háziverseny

Június első vasárnapján került megrendezésre az Első Gyermek Working Equitation házi verseny, a százhalombattai Mokány Lovasklub szervezésében.

Szervezői beszámoló - 2019. Pulai Lovaspark májusi edzőtábor

A nevezések szép számmal érkeztek versenyre, ezt megelőzően pedig, a meleg ellenére is lázasan folyt a felkészülés, mind a kis lovasok, mind pedig a szervező részéről. Hiszen az akadályok kialakításánál fő szempont volt, hogy gyermekek kifejezetten nekik épített stílus akadálypályán próbálhassák ki magukat, ezt Ferdinánd, a bika is kiválóan bizonyítja.

A versenyen Kappel Edit, a Working Equitation Sportegyesület elnöke bíráskodott.

A Gyermek I.-II kategóriában egymás után kerültek sorra a koncentráló, ügyes kis lovasok. És bizony kiderült, hogy a feladatok végrehajtása versenykörülmények között sosem egyszerű feladat, ez látszott is a résztvevő versenyzőkön, akik nagyon izgultak, hiszen sokaknak ez volt az első versenye, azonban mindannyian sikerrel teljesítették a pályát. A nehezebb akadályoknál a szép, pontos feladat végrehajtásokat pedig a lelkes közönség tapssal jutalmazta. Voltak, akik már önállóan, lépésben teljesítették a pályát, az ő próbálkozásukat az eredményhirdetés során különdíjjal is jutalmazták.

Az ebédszünetben birkanyírást lehetett nézni, a gyermekek pedig arcfestést is kérhettek, amíg a következő versenyszámra zajlott a pályaépítés.

A Gyermek III. kategóriában az versenyzőknek már önállóan, lépésben és ügetésben kellett teljesíteni a pályát, és igazán kiváló lovaglásokat láthattunk, ami bizonyítja, hogy a klasszikus alapokon nyugvó képzésük jó kiindulópont ebben a sportágban is. Ebben a kategóriában a lovasoknak figyelniük kellett a pálya vonalvezetésére (teljesítetlen akadályba nem lehet belovagolni), az akadályok sorrendjére és az akadályok helyes meglovaglására is. A különböző nehézségű feladatokat mindenki sikerrel teljesítette, az egykezes szárkezelés és a bika meglovaglása is könnyedén sikerült a versenyzőknek.

Végül pár lelkes felnőtt versenyző részvétele zárta a napot, akiknek szintén nem volt egyszerű dolguk és a versenyrutin megszerzése számukra is kihívás, de kitartóan leküzdötték az akadályokat és sikerélménnyel zárták a napot.

Az eredményhirdetésre a versenyszámokat követően került sor, minden résztvevő oklevelet és szalagot kapott, a szülői összefogásnak és támogatásnak köszönhetően pedig kis ajándéktárgyakat kaptak a versenyzők. A szervező Mokány Lovasklub így is szerette volna motiválni a lelkes, tanulni vágyó versenyzőket a további fejlődésben.

Egy igazán jó hangulatú és eredményes napot zártunk, a hazai Working Equitation Sportegyesület pedig jól képzett, széles bázisú utánpótlás osztállyal számolhat, a Mokány Lovasklub és oktatói jóvoltából.

Elso gyermek haziverseny 01
Elso gyermek haziverseny 02
Elso gyermek haziverseny 03
Elso gyermek haziverseny 04

 

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt