WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Csak legyünk túl rajta! Sarlóspuszta

Nagyon nagy örömmel indultunk az év első munkalovas versenyére, amit nagyon vártunk már, hiszen a 2020-as szezon nem a versenyekről szólt, ugyan szerencsénkre Kappel Edittel tudtunk egy alkalommal dolgozni a nyeremény edzés keretein belül.

Rácz Gabriella – Csak legyünk túl rajta! Sarlóspuszta - 2021 - Working Equitation MagyarországNagyon hiányoztak már a versenytársak és a hangulat is, ami kivételes egy-egy ilyen versenyen. Mind együtt szurkolunk, hogy mindenki a legjobbat teljesítse.
Sajnos az utunk nagyon hosszú volt és szembesülhetettünk azzal, hogy vannak a legrosszabbnál is rosszabb utak.
Mindezt azonban feledtette a helyszín, a lovak minden igényt kiszolgáló istállókban kaptak szállást. Délután lehetőség volt lovagolni az óriási pályán is, belovagolhattunk a négyszögbe és megmutathattuk az akadályokat négylábú társainknak.

Ez a három nap elsősorban róluk szólt, hogy jól érezzék magukat, de mi sem panaszkodhattunk.
Szombaton volt a díjlovaglás és a balatonvilágosi versenyen megtanultam, hogy ez a legfontosabb szám, hiszen pontegyenlőség esetén ez az eredmény a döntő. Igyekeztünk a legjobbat teljesíteni, azonban a bírói asztal terítője mindenáron meg akarta kóstolni a lovamat, Bercit, hiába volt feltűrve, még így is a feladatok a C betű környékén kissé feszesre sikerültek.
Másnap az akadálypálya bejárása során láttuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, sok akadály, nehéz vonalvezetés, trükkös pálya.
Én személy szerint ennek nagyon örültem, mert sok lehetőség volt lovunk versenyhelyzetben való kipróbálására. Ezért igazi Ünnep egy ilyen verseny, visszajelzés az otthoni munka eredményességéről. Hogyan is sikerült az akadálypálya?
Az igazi hátránya, ha a lovaddal nagyon össze vagytok nőve, hogy még a gondolataidat is érzi. Hát nekem végig az járt a fejemben, hogy csak legyünk túl rajta kizárás nélkül, ami abban nyilvánult meg, hogy Berci átvette az irányítást, hogy „jó én tudom, hogy kell gyorsan túl lenni rajta... „

Ettől függetlenül nagyon jó élmény volt, mert lelkesedése nagyon bíztató visszajelzés.
Sajnos a gyorsasági számban nem indulhattunk, ennek ellenére a 2. helyen végeztünk, rengeteg ajándékkal és annál több élménnyel tértünk haza.

Köszönjük és várjuk a folytatást!

Csak legyunk tul rajta Dr Kiss Gabi 01
Csak legyunk tul rajta Dr Kiss Gabi 02

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt