WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

2019. Pulai Lovaspark - májusi edzőtábor

A Working Equitation Magyarország Sportegyesület kétnapos felkészítő edzőtábort tartott május közepén, a balatonvilágosi Pulai Lovasparkban.

Szervezői beszámoló - 2019. Pulai Lovaspark májusi edzőtáborTöbb mint 25 lóval érkeztek az érdeklődő lelkes munkalovasok, a díjugrató, a díjlovagló és a western szakágból is, hogy ilyen remek környezetben kezdjék meg a való felkészítő munkát, célul kitűzve az idei évi versenyeket. A szombati délelőttön a díjlovas programok kerültek terítékre, Kappel Edit tanácsait követve kaptak visszajelzést a lovasok, hogy a program lovaglása során a pontos vonalvezetésen túl mit kell szem előtt tartani, hiszen sokan voltak, akik most lovagoltak először a négyszögben. A hangsúly pedig a ló nyugodtságán, elengedettségén, és együttműködésén van. A lovasok megtudhatták, hogy a harmónia, a finom segítségadások, a ló lovas közti partneri viszony, amit a tesztben be kell mutatni.

Délután pedig a lovasokat több csoportra elosztva az akadályok következtek. A jelentkezők között voltak „első bálozók” is, számukra az volt a feladat, hogy a lovaikkal megismertessék a stílus akadálypálya elemeit, figyelve azok teljesítéséhez szükséges technikai előírásokra. Ez sok esetben kihívás volt, hiszen a lovak is először találkoztak ezekkel az akadályokkal, a funkcionális feladatok pedig jó visszajelzést adtak a lovasainknak, milyen szinten tartanak éppen és mit kell még a továbbiakban dolgozniuk. De volt közülük, aki már le is adta a nevezését az I. Working Equitation

Versenyre!

A már tapasztaltabb lovasok pedig az eddig megkezdett munkájukat folytathatták, felmérve a fejlődésüket és tovább dolgozva a még finomításra és gyakorlásra váró feladatokon, további iránymutatást kapva.

A vasárnapi nap csak az akadálypályáról szólt. A kezdők további elemekkel ismerkedhettek, mindenki a saját és a lovának megfelelő tempóban, hiszen számos akadály a ló és lovas közötti bizalmat teszi próbára. Végül pedig a kezdő csapat tagjai lovagolhattak az egyszerűbb akadályokból álló pályát, hogy komplex képet kapjanak, mennyi mindenre kell odafigyelni a pálya lovaglása során.

A haladóbb lovasok ezen a napon már „élesben” tehették próbára magukat és lovaikat, önálló bemelegítést követően versenyszerűen stílus akadálypályát lovagolhattak. Ez sok tapasztalattal szolgált mind a résztvevőknek, mind pedig a nézőknek, sok érdekességre fény derült.

Páran már gyorsasági pályát is lovagoltak L és M szinten, ami során már elengedhetetlen a ló maximális együttműködése, irányíthatósága, gyors reagálása, robbanékonysága és. És bizony nem volt egyszerű a lovasok feladata, mivel ló jármódjára, lábsorrendjére itt ugyan a stíluspályával szemben nincs szigorú követelmény, de a jó időeredményhez nyilván a pontos, és minél magasabb jármódban, minél kisebb íveken történő pálya-teljesítés szükséges. A lovas részéről a tökéletes, stabil ülés, finom kezek, gyors reagálás alapvető fontosságú. Szó sem lehet arról, hogy „végigrángatjuk” a lovat a pályán!

Pár szóban összefoglalva:
tökéletes időjárás, remek helyszín, bevállalós, bátor és ügyes lovasok, kedves, és megfelelni akaró lovak, együtt tanulás a lovakkal, közös fejlődés, és sok -sok vidámság!

Gratulálunk az összes ló-lovas párosnak, élmény volt veletek!

Pulai lovaspark edzotabor 01
Pulai lovaspark edzotabor 02
Pulai lovaspark edzotabor 03
Pulai lovaspark edzotabor 04
Pulai lovaspark edzotabor 05
Pulai lovaspark edzotabor 06

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt