WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Bercel és a munkalovaglás

A Working Equitationről nagyon kedves barátainktól hallottunk, a Kertész családtól. Egyszerűen csak megkérdezték, hogy nincs-e kedvünk hozzá. Utánanéztem, hogy mi is ez, megnéztem a kategóriákat, szimpatikus volt, és láttam, hogy van piciknek is lehetőség versenyen részt venni.

Sereg Nikoletta – Bercel és a munkalovaglás - 2021 - Working Equitation MagyarországKisfiamnak, Bercelnek van egy pónija, Kiscsillag Villám, aki korábban iskolalóként dolgozott a lovardában, aztán Bercel „megörökölte”. Vele szokott foglalkozni, lovagolni, és volt kedve versenyen indulni. 4 éves volt az első alkalommal, és bármennyire is egyszerűnek látszik a vezetőszáras kategória, nagyon izgult, és rettenetesen elfáradt a sok koncentrációban.

Megtetszett az egész szakág, a bírálati szempontok, és az értékelések. Nagyon pozitív, hogy a kicsi gyerekeknél még nem alakítanak ki helyezéseket, így senki sem lesz utolsó, mindenki mosolyog, és örül a sok szuper ajándéknak.

Bercel nagyon várta már, hogy egyedül teljesíthesse az akadálypályát, és idén, a Sarlóspusztai versenyen Edittől engedélyt kaptunk, hogy bár csak 7 éves kortól szabad nevezni a WGyK kategóriába, de Bercel „korkedvezménnyel” (6,5 éves) indulhat a Kiskunfélegyházi versenyen már egyedül.

Nagyon készültünk rá. Futószáraztunk, gyakoroltuk az akadályok meglovaglását, tanulgattuk a szabályokat, és a verseny előtti héten részt vehettünk a Mokány Kupán (Nagyon köszönjük a lehetőséget Briginek!), ahol Bercel kipróbálhatta magát a kezdő kategóriában.

Következő hétvégén volt a Kiskunfélegyházi verseny, ami szintén nagyon jól sikerült. Bercel persze izgult, de sikerült koncentrálni az akadályokra, és nagyon ügyesen meg is oldotta a pályát. Ami a legfontosabb volt, hogy jól érezze magát Villámmal. Ebben nem volt hiány, nagyon büszke volt a pónijára, és igazán jól érezte magát. Természetesen jövőre is szeretné folytatni.

Nagyon tetszett a helyszín, a tulajdonos nagyon segítőkész, kedves, minden egyértelműen ki volt írva, a pálya szuper, az akadályok gyönyörűek lettek. A társaság pedig, természetesen tökéletes 

Remélem pár év alatt ez a szakág is nagy népszerűségnek fog örvendeni Magyarországon, de azt is remélem, hogy marad ez a versenyhangulat, mert ez egy fontos tényező, szerintem.

Ha minden úgy halad, ahogy tervezem/tervezzük, akkor jövőre gondoskodok még több utánpótlás versenyzőről, és talán én is gyarapítom a versenyzők táborát. 

Nagyon köszönjük a lehetőséget, jövőre találkozunk!"

SeregNiki2 2021 working-equitation-hungary
SeregNiki3 2021 working-equitation-hungary
SeregNiki4 2021 working-equitation-hungary
SeregNiki 2021 working-equitation-hungary
Seregniki5 2021 working-equitation-hungary

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt