WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Sose késő…

Újabb beszámoló következik, amelyben Steiner Kornél osztja meg, milyen élmény lecserélni a jégpályát a lovaspályára.
Kornél 2002-ben, a salt lake city-i olimpián rövidpályás gyorskorcsolya versenyszámokban képviselte a hazai színeket, így már egy olimpikont is köszönthetünk a közösségünkben.

Kornél vagyok. 44 éves. Volt sportoló és kezdő lovas. Sziasztok!

Első versenyemre idő és kapacitáshiány miatt nem sokat készültem. Nagyjából 5-6 felkészítő edzésem volt, amin átvettük a díjlovas programot és azokat az akadályokat, amiket még soha nem gyakoroltam.

Steiner Kornél - Sose késő A lovas edzések hiányát próbáltam kompenzálni a díjlovas program rajzolásával, memorizálásával és az akadálypálya vonalvezetésének megtanulásával, hogy ezekkel ne nagyon kelljen már nyeregből foglalkozni. Legnagyobb segítségként a felkészülés 2 hetére és a versenyre megkaptam Becsét a KLIK-ben lakó csodálatos hucul félvér kancát, aki már rutinos working versenyző.

A versenyen annyi célom volt, hogy mindkét számot végig tudjam csinálni az E kategóriában és megérezzem azt is, hogy milyen érzés lovasként részt venni ilyen rendezvényen. A versenyen nagy segítségemre volt mindenben bűn- és cinkostársam Halász Alexandra, Becse gazdája, edzőm és groomom, így tényleg csak arra kellett figyelnem, hogy a pályán mit kell csinálnom. 

Ennek ellenére vagy ezzel együtt mindkét számban volt egy-egy karcos helyzet, de ezeket sikerült korrigálni és sokat tanultam belőlük.

Steiner Kornél - Sose késő

Díjlovaglásban, ha egy elemet elrontok, akkor legközelebb nem megyek tovább a következő elemre ezzel elrontva a további feladatokat, hanem rendezem magam és a lovat akár úgy is, hogy benne maradok az elrontott feladatban. Az akadálypályán a hátra szlalomnál pedig pohárral fogok gyakorolni, mert majdnem elfelejtettem visszarakni azt az utolsó kapura.

Összességében nagyszerű élmény volt. Nem zárattam ki magam és voltak egészen jó mozzanatok is a lovaglásomban. A verseny óta sokkal magabiztosabban ülök lóra, mert tudom, hogy egész jól meg tudok oldani váratlan helyzeteket is. 

 

 

Gyere el te is és próbáld ki magad! Szuper, támogató közösséggel találkozhatsz és egy nagyszerű élménnyel gazdagodhatsz.

Szeptember legyél Te is ott Kiskunfélegyházán!

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt