WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Az idei verseny legmeghatóbb pillanata

Nyugodt szívvel állíthatom, hogy életem egyik legszebb hétvégéjét töltöttem a Mokány Lovas udvarban.

Amikor megismerkedtem a sportággal azonnal tudtam, hogy érdemes kipróbálni, mert abszolút „lóbarát” szemléletű ágazat, ami számomra a legfontosabb. 

Ez volt első közös versenyünk Szellő lovammal, aki 17 éves és immár 5 éve teljesen vak. 

Verseny előtt már két héttel teljes izgalomban voltam, egészen addig a pillanatig pillangók táncoltak a hasamban, amíg nem találkoztam a többi lovassal. 

Dávid Dalma első munkalovas versenyeHihetetlen barátságos fogadtatásban volt részem! Mindenki segítőkész volt és mindenkinek volt egy-két jó szava a másikhoz. 

Szellő lovacskám is abszolút otthon érezte magát az új környezet, sürgés-forgás, idegen hangok és szagok ellenére. 

Az edző nap rengeteget segített, hiszen otthon kevés lehetőségünk van gyakorolni bizonyos akadály típusokat. Sok jó tanáccsal gazdagodtam, hogy hogyan tudom hozzá segíteni magunkat a sikeres és balesetmentes akadálypálya teljesítéshez. Ezúton is köszönöm a lehetőséget! 

A verseny napját kora reggeli kisebb szívrohammal kezdtem, ugyanis gyönyörű szürke lovacskám szerint a legkényelmesebb alvóhely csakis egy trágyakupac lehet. Szóval gyors teljes lófürdetés után, mehettem is melegíteni a díjlovaglásra. Négyszögbe lovagolva, olyan összeszedettséget tapasztaltam magunkon, mint amilyet azelőtt soha. Ugyan egy kisebb bakit vétettünk a program közben, de összességében elégedett voltam magunkkal. Délután következett az akadálypálya. Amint megszólalt a csengő megszűnt a külvilág, csak a lovam és én maradtunk. Minden percét élveztük, és igen többes számban mondom ezt, mert Szellőn sem éreztem aggodalmat. Természetesen volt néhány akadály, amivel nehezebben birkóztunk meg, hiszen olyan hangokat adtak ki, amiket nem tudott hova tenni. Pl. fém hordó és a garrocha, kapu egészen halk nyikorgása. Ennek ellenére MINDEN akadályt sikerrel tudtunk teljesíteni! Miután áthaladtuk az utolsó akadályon és a cél felé lovagoltunk folyamatosan az járt a fejemben, „csak bírd ki a célig!”. Átlovagoltunk a célon, megálltunk köszönteni a bírókat és akkor kitört belőlem az örömkönny, hogy lehet ilyen fantasztikus lovam? De tényleg Ő úgy, igazán egy csoda ló. Hihetetlen érzés volt, hogy sikerült és bőven túlteljesítettük a kitűzött célomat! 

Hihetetlenül jó élmény volt és remélem minél több edzőnapon, edzőtáboron és versenyen részt tudunk majd venni. Szeretném megmutatni a lovasoknak, hogy tényleg bármire képesek lehetnek a lovaikkal csak gyakorolni, bízni, szeretni és tisztelni kell a lovaikat.

Mert ha nekünk sikerült, nektek is menni fog!

Néhány fotó a versenyről. 

David-Dalma-else-munkalovas-versenye working-equitation munkalovaglas wehun 000 2022-08-06
David-Dalma-else-munkalovas-versenye working-equitation munkalovaglas wehun 01 2022-08-06
David-Dalma-else-munkalovas-versenye working-equitation munkalovaglas wehun 02 2022-08-06
David-Dalma-else-munkalovas-versenye working-equitation munkalovaglas wehun 03 2022-08-06
David-Dalma-else-munkalovas-versenye working-equitation munkalovaglas wehun 04 2022-08-06
David-Dalma-else-munkalovas-versenye working-equitation munkalovaglas wehun 05 2022-08-06

Fotógaléria a versenyről - itt.

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt