WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

WE Verseny összefoglaló - Sarlóspuszta

Az utolsó júniusi hétvégén tartottuk, hosszú időszak után az idei első versenyünket.

A számos előkészítő munka, a szervezők közötti megbeszélés, helyszíni bejárás, az akadályok szállításának és a tárgyi nyeremények logisztikája előzte meg a verseny előtti időszakot. Ezúton is köszönjük a résztvevők segítségét. Számos újdonsággal is találkozhattak a nevezők: online nevezés vagy akar az új versenyhelyszín kapcsán.

Sarlóspusztai Club Hotel pedig ideális környezet volt a nagypálya, a közeli szállás és a lovak elhelyezése szempontjából. Mindezekkel igyekeztünk olyan körülményeket biztosítani, ami mind a lovak, mind pedig a lovasok kényelmet szolgálja a verseny alatt.

Már pénteken megérkeztek a lovasok, az akadályok összeállítását követően délután már lehetőséget kapott mindenki, hogy gyakorolhassanak az akadálypályán és ehhez edzői segítséget is kaptak. A kisebb rutin miatt jobban izguló lovasok ennek nagyon örültek.

Szombaton a díjlovas programmal kezdtünk, sokan az első programjukat lovagolták a négyszögben vagy indultak éppen magasabb kategóriában. Születtek is szép eredmények és voltak tanulságos pillanatok, ami alapján azért még lehet fejlődni.

A meleg ellenére a lovasok szépen teljesítették a tudásuknak megfelelő programokat, tévesztés vagy kizárás ezen a napon is nem volt! Bár az több lovasnál is előfordult, hogy szinte egy levegővel lovagolták le a programot…

Délután már a gyerekeké volt a pálya, a kezdő és az előkészítő kategóriákban. A tudásukon látszott, hogy nagyon lelkesen készültek a versenyre, élmény volt látni a jövő generációját, mennyire koncentrálva és pontosan teljesítettek a számukra épített akadályokat. Szurkolt is a közönség az utánpótlás korosztálynak, a szülők pedig többször jobban izgultak de a versenyszámok követően egy ló nélküli játékos akadálypályát teljesítve (futva) a gyerekekkel együtt, ők is megnézhették milyen nehézségekkel szembesül időnként a lovas.

A versenyiroda eközben, az éjszakába nyúlóan már a másnapi program előkészítésén dolgozott, stílus és gyorsasági pályarajzok, mindezekhez pontozólapok, eredménylistát és menetrendet összerakva már nagyon készültünk a vasárnapi feszített forgatókönyvre.

A vasárnapi akadálypálya már igazi kihívás volt mind a pályaépítőknek a gyors átépítések miatt, mind pedig párosoknak, a különböző kategóriákban nehéz vonalvezetésű pályákat kellett teljesíteniük a versenyzőknek és itt bizony az egyes feladatok már komoly nehézséget jelentettek. Kinek a start-cél vonalon való át lovaglás (a dekorácio most), kinek a pálya közepén elhelyezett napernyő, esetleg a garrocha felvétele vagy éppen egy nem teljesített akadály vonalán való áthaladás miatt.

A nap végén mindenki örülni tudott a sikerének és az eredményhirdetésen a szponzorainknak köszönhetően igazán értékes ajándékokat tudtunk kiosztani a lovasoknak.

Köszönjük mindenkinek:

  • a résztvevő versenyzőknek 
  • a szervezőknek
  • a segítőinek
  • a nézőknek
  • a helyszínnek
  • és nem utolsó sorban a támogatóinknak, hogy ilyen színvonalas versenyt tudtunk szervezni!

Köszönjük, hogy velünk tartottatok ezen a hétvégén!

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt