WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Kertész Borbála és Marokkó

Egyesületünk életében több szempontból is fontos év vette kezdetét.

A júliusi hónap ezek közül is kiemelkedik, hiszen ebben az időszakban rendezik meg Franciaországban a Working Eqitation Világbajnokságot, amire első alkalommal kvalifikálódott magyar lovas: Borbála Kertész és Marokkó párosának szurkolhatunk majd!

 Kertész Borbála és Marokkó

Borka már a kezdetek óta oszlopos tagja az egyesületünknek, szinte minden edzőtáborban és versenyen részt vettek ezáltal végig követhettük a tehetséges páros fejlődését is.

Rendkívül ambiciózus és céltudatos lovasról van szó, azonban a családjával együtt mindig szem előtt tartják a lovak érdekeit, Marokkó karámban tölti egész napját, nincs fedelesük, nem költenek csilliárdokat mindenféle hangzatos felszerelésre és az eredmények ellenére sem a különféle csoda eszközökben látják a további fejlődés kulcsát, hanem a képzésekben, a tanulásban és a szorgalmas mindennapi munkában.

Borka a tipikusan lassan oldódó típus, csendes, lovaglás közben elképesztően koncentrál, és nagyon tudatosan készíti elő Marokkót a feladatokra. Őt nem fogod a hallani sosem, ahogy másoknak dicsekszik, hiszen saját magával szinte sosem elégedett.
Ha pályalovaglás végén megkérdezed, milyennek érezte a lovaglását, akkor biztosan azokra a feladatokra fog elsősorban koncentrálni, amiken majd javítani szeretne, azonban a lovára minden esetben büszke és csak akkor mosolyog igazán, ha Marokkót dicséred. A pálya végén már a tőle megszokott mozdulattal Marokkó nyakába borul, hogy ilyenkor épp bocsánatot kér e tőle vagy épp dicséri, azt sosem lehet tudni, de a szívből jövő hála egyértelműen benne van a mozdulatában, arckifejezésében.

Marokkó nem a szokványos sportló, hanem a hazánkban nem túl gyakori fjord fajta egyik képviselője, akit Borka csikókora óta tanít. Erős egyéniség, ugyanakkor érzékeny is, Borkával pedig nagyon erős a köteléke. Olyanok, mint két testvér, természetesen a mindennapokban össze tudnak feszülni apróságokon, de a komoly pillanatokban sosem hagyják egymást cserben.

Mindeközben, a családi hagyományokat folytatva, az ELTE biológia szakára jár, idén államvizsgázik és még a WE edzői vizsgát is megcélozta, aztán irány a VB….. szóval izgalmas év kezdődik!!!

Igazi sporttörténelmi pillanat lesz a hazai sportág életében!

Amennyiben lehetőséged van hozzájárulni a felkészülésükhöz és Világbajnokságon való részvételükhöz, vedd fel kérlek, a kapcsolatot Katona Verával, és egyeztessétek a részleteket!

 

kertesz-borbala-marokko-blog wehun 2
kertesz-borbala-marokko-blog wehun 3
kertesz-borbala-marokko-blog wehun 4A
kertesz-borbala-marokko-blog wehun 4B
kertesz-borbala-marokko-blog wehun cikkbe

 

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt