WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Szaniszló Boglárka újra versenyen

Nagy izgalommal vágtam neki péntek reggel a hosszú útnak, az első idei munkalovas versenyre. Nagyon vártam már, hogy újra kipróbálhassuk magunkat a lovammal, Ciberével és találkozhassak a hazai workinges családdal is.

 Szaniszló Boglárka újra versenyenKicsit izgultam, mivel nem sokszor utazott a lovam egyedül, de példásan viselkedett az úton is és az egész hétvégén. Egyből otthon érezte magát a Mokány Lovasklubban.
Szombaton volt lehetőségünk egy edzőnapon részt venni még a verseny előtt. Nagyon hasznos volt még egyszer átvenni az akadályokat edzői irányítás alatt, amiben Marlin Emese volt a segítségemre. Nagyon jól éreztem magam, jobban teljesítettünk, mint azt vártam. A kapura külön nagy hangsúlyt fektetünk, a tavalyi versenyen (a sikeres korábbi gyakorlások ellenére) félt tőle a lovam és nem nagyon akart megállni mellette. Először lassan, lépésekre bontva néztük meg a feladatot, hogy a lovam is komfortosabban érezze magát az akadály mellett, aztán végül sikeresen teljesítettük többször is a végrehajtást. Délután Horváth Krisztával volt még egy idomító edzésünk, amin a díjlovas programot pontosítottuk.
Összeségében nagyon pozitívan zártuk a napot, rengeteg biztatást és iránymutatást kaptam az edzőktől.

Vasárnap reggel Eszterbauer Kata gyönyörű fonásokat készített a lovainknak, és mindenki ott segített a másiknak ahol tudott a készülődésben. A díjlovas programokkal kezdtünk, én voltam az E kategória utolsó versenyzője, így egy pár lovaglást meg tudtam nézni, mielőtt nyergeltem volna. Mikor a négyszögbe értem és megkezdtem a programot, nem izgultam, annyira pozitív és családias volt a légkör, rengeteg barátot és ismerős arcot láttam a pálya szélén.
A célom az volt, hogy minimum olyan szinten teljesítsünk, mint tavaly, és ez sikerült.
Délután a stílus akadálypálya következett. Horváth Kriszta segítségével bejártuk a pályát és még pár jó tanácsot kaptunk. Nagyon vártam, hogy mi következzünk, a vonalvezetés is egyszerű, könnyen megjegyezhető volt. Amilyen nagy lelkesedéssel indultam neki, olyan hamar sikerült kizáratnom magunkat. Sajnos figyelmetlenségből a start után egyből áthaladtam az egyszerű szlalom első két rúdja között. Ennek ellenére végig lovagolhattam a pályát, immár ugyan versenyen kívül, ami tapasztalat szerzés szempontjából is hasznos volt.
Az előzetes elvárásaimat tekintve, rendkívül elégedett voltam Ciberével, minden akadályt fegyelmezetten és nyugodtan teljesített, még a kaput is! 
Így a kizárás ellenére is boldogan szálltam le a pálya végén a lóról és bizakodva várom a júniusi versenyt!

Szaniszlo Boglarka ujra versenyen 1
Szaniszlo Boglarka ujra versenyen 2
Szaniszlo Boglarka ujra versenyen 3
Szaniszlo Boglarka ujra versenyen 4

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt