WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Az idei év első beszámolója rendhagyó módon egy interjú

Horváth Krisztinát, aki az egyesület edzője és versenyzői is, ezúttal a lánya, Zsófi kérdezte lovairól és a 2021-es évről. Kriszta lovait saját maga látja el, emellett bankban vezető beosztásban dolgozik és még edzéseket is tart.

 Horváth Krisztina – Rendhagyó interjú - Working Equitation MagyarországÍgy nem meglepő módon az első kérdés egyértelműen az volt felé, hogy mindezt hogy sűríti bele egyetlen napba.

- Saját lovaidat magad látod el; hogyan oldod, meg hogy rendezed az istállót, dolgozol, lovagolsz és még edző is vagy?

- Zseniális a kérdés - kezdte tőle megszokott lelkesedéssel Kriszta.

Kora hajnalban a munkába menet előtt végzem el a lovak ellátását és tőlük indulok munkába. Késő este érkezem haza, de ilyenkor legtöbbször már nincs teendőm, mert a kislányom és a férjem az esti feladatokat már elvégezte. Egyértelmű, hogy nélkülük ezt így nem tudnám végig csinálni.

Hogyan készülsz egy we edzőtáborra, mint edző, és mint lovas?

- Valóban ketté kell választani ezt a két feladatot. Mint lovas szorgalmasan készülök, nagyon sokat -néha túl sokat is - gyakorlok egy-egy feladatot, igyekszem azokat már-már rutinszerűen végrehajtani. Igyekszem a szabályzat alapján felkészülni az akadályokból és célom, hogy a maximális teljesítményt hozzam ki magamból és emellett még jól is érezzem magam az edzőtábor során.

Edzőként szeretek a lovasokkal együtt dolgozni. Komoly kihívás mikor új lovasokkal találkozom, emellett rendkívül motiváló, amikor már ismerős lovasokkal tudjuk ugyanott folytatni a megkezdett munkát, ahol abbahagytuk. Az edzőtábor végén a legjobb érzés, ha mindenki egy “Aha” érzéssel tud távozni.

Mesélj egy kicsit az új lovadról, miért rá esett a választás és hogy sikerült össze szokni?

- Sokan ismeritek Szörpit, a lovamat, aki nyáron sajnos nagyon beteg lett. Ez lelkileg nagyon megviselt, de így vált világossá, hogy miért is jött már előtte Rubina, aki fajtáját tekintve andalúz. Ezt a fajtát pedig részben a munkalovaglásra tenyésztik. Így sok szempontból könnyebb dolgom van, mint Szörpivel, mert fordulékonyabb és jobban reagál a bizonyos segítségekre, hamarabb felajánl dolgokat, de a temperamentuma is teljesen más kihívást jelent.

Nagyon sokáig egy lovat lovagoltam, így nagyon érdekes tanulmányoznom őt. Úgy érzem, mostanában kezdünk igazán össze szokni és az az érzésem, hogy a jövőben sikeres páros lehetünk. Idén az A kategóriát megpróbáltuk, de egyértelműen az L kategória a célom és abban szeretnék majd versenyezni és tapasztalatot szerezni.

Úgy gondolom, hogy erre hihetetlen jó választás volt Rubina.

horvath-krisztina-blog wehun 258234329
horvath-krisztina-blog wehun 259292497
horvath-krisztina-blog wehun ohf-497
horvath-krisztina-blog wehun ohf-502
horvath-krisztina-blog wehun ohf-503

 

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt