WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Kertész Borbála - januári felkészülés

Az idei év egyik kiemelkedő eseménye a VB részvétel, ezért szeretnénk nektek jobban bemutatni az első magyar résztvevő párost, Kertész Borbálát és Marokkót.

 

 Kertész Borbála - Januári felkészülésHiszen ez a hazai sportág történetében is nagy mérföldkőnek számít! De vajon hogyan telnek a mindennapjaik, az edzések, és persze a felkészülés a megmérettetésekre?

Januárban megkerestük Borkát, hogy meséljen, róla hogyan készülnek a júliusi Világbajnokságra.

 „A januári felkészülést inkább nevezném a kondíciónk megkeresésének és visszaállításának. Az utolsó versenyünk után egy hónap szünetet terveztünk adni Marokkónak, azonban a vizsgaidőszak és a téli talajviszonyok miatt, hiszen nincs fedelesünk, ahol ilyenkor lehetne rendesen lovagolni, ez majdnem még egy egész hónap kényszer szünetet jelentett, így az egy hónapból pihenésből rögtön kettő lett, bár ezt valószínűleg Marokkó nem vette zokon. Ezért mikor január elején elkezdtünk dolgozni, olyan nehézségekkel szembesültem, hogy mindkettőnk kondícióján és egyensúlyán bőven kell dolgozni. Szépen fokozatosan hoztam Marokkót vissza a munkába, nagyon figyelve azokra a dolgokra, amik ősszel problémásak voltak, mert most még van annyi időnk, hogy ezeket kijavítsuk. Igyekszünk a mindennapi munka során sok olyan feladatokat csinálni, amivel a ló önbizalmát erősíteni is tudjuk, hogy stresszes helyzetekben tudjunk mind a ketten erre a nagyon fontos alapra építeni. Január utolsó hétvégéjén pedig végre eljutottunk az egyensúlyban a nyeregben kurzusra, ami rengeteget segített (az izomláztól eltekintve), már rövid távon is. Most még nagyon tudatosan kell koncentrálnom, hogy azok a dolgok működjenek, amiket a kurzuson elkezdtünk kijavítani Kappel Edittel és Ágoston Olivérrel. De egyszer el fog jönni az idő, hogy ezek már jobban fognak menni és akkor jöhetnek az újabb kijavítani valók is. Addig is gyakorolni fogjuk a tanultakat és várjuk a következő kurzust, amire el tudunk menni.”

Amennyiben szeretné támogatni a páros felkészülését, ezáltal részese lenni a sikerüknek, kérjük vegyék fel a kapcsolatot Vera Katona-val és egyeztessék a részleteket!

kertesz-borbala-marokko-blog wehun 2
kertesz-borbala-marokko-blog wehun 3
kertesz-borbala-marokko-blog wehun 4A
kertesz-borbala-marokko-blog wehun 4B
kertesz-borbala-marokko-blog wehun cikkbe

 

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt