WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

S kategória - Kertész Borbála

2022.02.18 - 20. Edzőképzés

Szeretnénk megosztani veletek az Edzőképző tanfolyam tanulságait és eredményeit. Egy remek csapattal töltöttünk együtt három nagyon tömény, fárasztó napot, rengeteg elmélettel és gyakorlatban is bemutatott oktatásokkal.

EdzőképzésekA vasárnapi nap végén, úgy gondoljuk az összes résztvevő számára kiderült, hogy a Working Equitation sportág oktatása nem is olyan egyszerű, mint amilyennek első gondolatra tűnik. Elsősorban a versenyszabályzat ismerete elengedhetetlen az oktatáshoz, az elméleti vizsgán ezt kértük számon. Az akadály szabályzatának pontos ismertetése, a ló és lovas képzettségének, állapotának felmérése, az eszközök használata, az időbeosztás, a lovassal való kommunikáció (csak hogy kiemeljünk pár szempontot), pedig bírálati szempont voltak a gyakorlati vizsgán, ahol idegen lovas oktatásáról volt szó.

Mindenkinek lehetősége volt végignézni a gyakorlati vizsgákat, és meghallgatni a mi javaslatainkat és a lovasok visszajelzését is az edzésekkel kapcsolatban, ezzel is igyekeztünk a tanításra fókuszálni.

Szeretnénk gratulálni a sikeres vizsgázóknak, egyúttal kitartást mindazoknak, akiknek most nem sikerült vagy még nem próbálták meg próbára tenni magukat a gyakorlati vizsgán! Szeretnénk, hogy minél több színvonalas WE oktatást nyújtó edző működhessen ebben az országban, ezért tovább segítjük az edzőjelölteket a tanulási folyamatban is és a későbbiekben rendszeres továbbképzéssel igyekszünk garantálni az edzők minél több tapasztalatot és iránymutatást szerezhessenek.

És akkor következzenek a számok: 23 résztvevőnk volt, 12-en tettek sikeres elméleti vizsgát és ebből 7 edzőjelöltnek a gyakorlati vizsgája is sikerrel zárult.

Gratulálunk:

Divják Petra
Eszterbauer Kata
Halász L. Alexandra
Horváth Viktória
Kertész Borbála
Nágl Dorina
Trieber Anna

Nekik már csak a kötelező hospitálás van vissza az edzői liszensz megszerzéséhez, hiszen nekik van már vagy versenytapasztalatuk, vagy akadálypálya vizsgájuk.
Tehát hamarosan velük is felveheted a kapcsolatot, ha edzőt keresel a közeledben!

Mezei Virág és Csili
"Nagyon szerencsésnek érzem magam, ugyanis Csilivel múlt hétvégén volt lehetőségem a Working Equtation edzőtanfolyamon tesztlovasként részt venni.

Nagyon rég éreztem magam ennyire motiváltnak lovaglás terén, de a WE akadályok és ez a szuper közösség, akivel itt találkozhattam, meghozta a kedvem az új dolgok kipróbálásához, új célok kitűzéséhez.

Mint sokan tudjátok is, Csili ugyan egy temperamentumos, tűzről pattant angol telivér – akivel, évekkel ezelőtt még a galoppon versenyeztünk együtt - most mégis úgy érzem, megtaláltam azt a szakágat amiben szívesen dolgozunk együtt. Azt hiszem, nem voltunk a legegyszerűbb kliensek, de talán mindannyiunk sokat tapasztalt és tanult az edzéseink során.

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a szakágat, annál is inkább a magas fokú precizitás és vagányság iránt elkötelezett lovasoknak!"

Gratulálok a sikeres vizsgát tett lovasoknak! Remélem, még találkozunk.

Edzokepzes 1
Edzokepzes 2
Edzokepzes 3
Edzokepzes 4
Edzokepzes 5
Edzokepzes 6

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt