WAWE (World Association for Working Equitation) magyarországi Hivatalos PartnereMAGYARORSZÁGI HIVATALOS PARTNERE  TÁMOGASS MINKET ADÓD 1 %-ával

Kováts Kinga és Mosoly, az edzőképző tanfolyam tesztlovasa

Az edzőképző tanfolyam résztvevői közül, az egyik gyakorlati vizsgán közreműködő lovast kérdeztük az élményeiről, hogyan érezte magát és végül milyen tapasztalatokkal tudott haza térni.
Következzen Kováts Kinga beszámolója.

 

 Kováts Kinga és Mosoly, az edzőképző tanfolyam tesztlovasaLovasoktató vagyok a Ferencz tanyán, Móron.

A lovam Mosoly, aki 27 éves magyar félvér kanca, és már több, mint 19 éve velem van. Stabil idegrendszerű, de egyben temperamentumos ló is és korát meghazudtoló kondícióban van. Így a mai napig heti rendszerességgel lovagolva van, most már leginkább csak terepen, néha egy-egy eseményen, ügyességi versenyen 1-2 tanítvánnyal.

Régebben díjlovas edzéseken is részt vettünk, heti rendszereséggel, csiszolva tudásunkat, javítva hibáinkat. Sok-sok évvel ezelőtt részt vettem vele ügyességi versenyeken, a gyerekekkel az utóbbi pár évben pedig a szabadidőlovas versenyeken ügyességi számban indult párszor.

Két éve Mosollyal a lovas polgárőr Járőr 1 vizsgáját is megcsináltuk.

A WE akadályait nem ismertük korábban a gyakorlatban, pár képet, videót láttam róla csak az interneten. Volt némi hasonlóság azokkal, amiket korábban mi is csináltunk.

A Working Equitation sportágról azóta hallottam, mióta Kappel Edit Móron létrehozta a Klasszikus Lovaglás és Idomító Központot (KLIK). Kíváncsiságból jelentkeztem a tesztlovas szerepre, hogy megismerjem a gyakorlatban is, miről is szól és miben más a többi ügyességinek nevezett versenyszámoktól.

Eszterbauer Kata, a vizsgázó edző-jelölt élvezetes, tartalmas edzést tartott nekünk, jó kommunikációval. Mindhárom számára kijelölt akadály helyes végrehajtását érthetően elmagyarázta, a hibákat észrevette és korrigáltatta.

Abszolút pozitív élmény volt, szívesen részt vennék máskor is az ő edzésein. Kaptunk olyan tanácsokat is, amiket a hétköznapokban is tudunk hasznosítani (pl. a kapunyitásnál elhangzott tanácsok biztosan jól fognak jönni).

Az edzés végén, az értékelésnél a visszajelzések nagyon jól estek, sok dicséretet kapott a lovam, illetve a közös munkánk az edzés során.Ha lesz rá alkalmam, szívesen részt vennék a későbbiekben, edzőtáborban, ill. akár versenyen is.

Mindenkinek szívből ajánlom ezt a sportágat, aki magasabb szinten szeretne feladatokat elsajátítani, végrehajtani lovával és ezáltal nagyobb összhangban dolgozni vele, mindezt az akadályok segítségével.

Köszönöm a lehetőséget, élmény volt minden perce!

Kovats Kinga es Mosoly edzokepzo tanfolyam tesztlovasa 1
Kovats Kinga es Mosoly edzokepzo tanfolyam tesztlovasa 2

A sportág
Az akadályok listája
Letölthető dokumentumok
Események versenyek
We edzők
We Facebook oldalunk

Ha nem szeretnél lemaradni a friss hírekrőlérdekes képekről és videókról, csatlakozz facebook oldalunkhoz is! itt